Home   Index artikelen met commentaar   e-mail: bert@awrvb.nl   adres

  Datum:   2011-12-15
  Plaats:   Utrecht
  Land:   Nederland


Eerlijke concurrentie! Verbod voor import van verdacht geproduceerde producten uit China. Importverbod voor producten geproduceerd met Chinese 'slaven' en of milieu onvriendelijk geproduceerd!





Nederland importeert producten uit China die vaak op een milieu onvriendelijke manier worden geproduceerd en dan ook nog worden die producten geproduceerd door werknemers die als slaven worden gebruikt. Die gemaakte producten zijn dus veel goedkoper dan producten die in Nederland worden gemaakt. In Nederland zijn milieuregels die bepalen hoe een product wordt gemaakt en ook de werknemers van het bedrijf waar die producten worden gemaakt worden beschermd door allerlei wetten. In China wordt de hand gelicht met die wetten of die wetten zijn er eenvoudigweg niet waardoor de omgeving wordt vervuild met milieu onvriendelijke stoffen (die soms erg giftig zijn) waardoor bijvoorbeeld omwonenden slachtoffer worden en werknemers worden uitgebuit door de bedrijven die die producten produceren. Het is verbazingwekkend dat de Chinese communistische partij, die zegt op te komen voor alle burgers in China, de arbeiders die het vuile werk doen op zo'n manier laat barsten dan wel als goedkope (wegwerp) werkslaaf misbruikt. In de USA worden werknemers bij chemische bedrijven net zo behandeld als werknemers in China worden behandeld door de Chinese communistische partij. Het wordt tijd dat Nederland een halt toe roept aan het invoeren van producten die op deze manier worden gemaakt omdat dat mensonterend is en het is concurrentie vervalsend voor Nederlandse bedrijven die dezelfde producten produceren. Liberale politici en overheid en werkgevers moeten maar eens een keer ophouden met dat populistische gebler terwijl ze soms nauwelijks beseffen (weten) waar ze over praten.

Als de producten in Nederland worden gemaakt zouden de NL producten dan duurder in de winkel liggen? Ik vermoed van niet want alle bedrijven, tussenhandelaren en de winkeliers, die ervoor zorgen dat de producten in de winkels liggen krijgen er dan slechts minder winst voor.

Het vervelende is dat Europa soms ook nog andere landen helpt, financieert en kennis levert enzovoort, bij het opruimen van die milieuvervuiling terwijl Europa niets doet als die bedrijven die producten naar Nederland/Europa exporteren. Dat de andere kant opkijken van overheid en politici kosten niet alleen banen maar er gaat geld naar dat land voor de aankoop van die producten en Europa betaalt ook nog de kosten voor het opruimen van de milieuvervuiling die is ontstaan door de productie van die producten.


Bron:   http://www.facebook.com/note.php?note_id=256141017781498


Bert Reijersen van Buuren